Het BRIFF bundelt opnieuw de krachten met ASA, Scenaristengilde, SACD, deAuteurs, Amplo en mediarte en presenteert de tweede editie van de Screenwriters’ Day.
Deze dag wordt georganiseerd in het kader van de Brussels International Film Festival en zal plaatsvinden op 24 juni 2022 in het MEDAA (House of Authors), een inspirerende creatie- en ontmoetingsplaats voor auteurs dat werd opgericht op initiatief van het SACD.
- 11u – 13u: sessie 1
Thema’s: ontwikkeling en networking
Hoe concretiseer je een idee, of hoe maak je van je idee een volwaardig project? – Een stappenplan.
Wat zijn de verwachtingen van de producent naar de scenarioschrijver toe en op welke manier kan de scenarioschrijver zelf in contact komen met een producent?
Als gastsprekers nodigen we een duo scenarist en producent uit die reeds samenwerken, daarnaast een vertegenwoordiger van de VRT Fictie en een vertegenwoordiger van het VAF scenario-atelier fictie.
Vragen die aan bod zullen komen:
Hoe gaan producenten op zoek naar nieuw talent? Heeft een scenarist een agent nodig? hoe bewaar je creatieve vrijheid zonder afbreuk te doen aan de relatie met de producent? Hoe vind je de perfect match om je geschreven script te laten verfilmen? Bestaan er writers’ rooms? Lezen producenten alles wat ze toekrijgen gestuurd?
- 13u – 14u 30: Networking lunch in het MEDAA in het gezelschap van de gastsprekers en de toehoorders van de voor-en namiddagsessies
- 15u-17u: sessie 2
Thema’s: Hoe verdien je de kost als scenarioschrijver?
Voertaal van het rondetafelgesprek: Engels.
Als gastsprekers nodigen we 3 Nederlandstalige en Franstalige scenaristen uit (een junior, een medium en een senior), alsook een Nederlandstalige en/ of een Franstalige jurist. Eenieder van hen zal vanuit zijn eigen perspectief op het financiële aspect ingaan.
Vragen die aan bod zullen komen:
Wat zijn de verschillende werkmogelijkheden voor een scenarist?
Waar moet ik op letten bij het tekenen van een contract?
Hoe ga ik van het ene project naar het andere?
Wat zijn de bouwstenen voor een duurzame carrière?
Is het mogelijk om aan beide kanten van de taalgrens te werken?